Veilig Handelen

Het kopen en verkopen van spullen via Internet is vaak heel goedkoop, leuk, spannend en veilig. Helaas is er ook een klein aantal mensen dat misbruik maakt van het vertrouwen van anderen en de gemaakte afspraken niet nakomt. Met onderstaande tips streven wij ernaar om de kans op een teleurstelling voor u zo klein mogelijk te maken. Lees de tips goed door, volg ze indien mogelijk op en wij hopen dat u met veel plezier zal blijven kopen en verkopen op Advertentiegezet.nl.

Wat doet Advertentiegezet.nl om u te beschermen?

Bescherming van uw persoonlijke Gegevens:
Tijdens het registratieproces en wanneer u Advertenties gaat plaatsen op Advertentiegezet.nl zult u dit over een beveiligde verbinding doen. Deze verbinding is versleuteld met een 256-bit sleutel en is momenteel zeer moeilijk te kraken. Hierdoor zijn derden niet in staat uw gegevens uit te lezen.
De beveiligde verbinding van Advertentiegezet.nl is bij registratie altijd https://www.Advertentiegezet.nl/register.php. En bij het plaatsen van een Advertentie https://www.Advertentiegezet.nl/index.php?a=cart&action=new&main_type=classified. Elke andere URL is niet van Advertentiegezet.nl afkomstig en als zodanig niet betrouwbaar. Ook zal er een dicht slotje onder in uw Internet explorer getoond worden. Door op het slotje te dubbelklikken zult u het certificaat van ons vinden. Dit certificaat is verleend aan www.Advertentiegezet.nl. De door u verstrekte gegevens worden opgeslagen voor, en uitsluitend gebruikt ten behoeve van, Advertentiegezet.nl. Uw gegevens zullen nooit ter beschikking aan derden worden gesteld.

Advertentiegezet.nl zal:
 • 1. Nooit om uw creditcard- of bankgegevens vragen in een e-mail.
 • 2. Geen e-mails met bijlagen naar u sturen en zal ook niet vragen om gegevens op te geven op pagina's die u niet vanaf Advertentiegezet.nl kunt bereiken.
 • 3. Nooit om uw wachtwoord vragen in een e-mail of op enige andere wijze om uw wachtwoord vragen.
 • 4. Nooit bevestigingen van betaling of verzending bij transacties naar u mailen tenzij dit aankopen van Saldo Tegoed of extra Promotiemateriaal op Advertentiegezet.nl betreft.
 • 5. Altijd bereikbaar zijn voor vragen via onze Servicedesk.

Wat kunt u zelf doen?

 • Handel in persoon
  Dit is verreweg de meest betrouwbare manier om tot een transactie te komen. U kunt zelf beoordelen wat u koopt en van wie u het koopt. Maak daarom een afspraak met de verkoper om het product te bekijken. Er gaat niets boven een persoonlijke inspectie van het product dat u wilt kopen. U kunt dan zelf controleren of het product voldoet aan uw verwachtingen. Als alles naar wens is, en u kunt het eens worden over de prijs, dan kunt u direct contant betalen en het product meenemen.
 • Weet met wie u handelt
  Bij het kopen is belangrijk dat u weet met wie u handelt. Vraag dus altijd om persoonlijke gegevens van de verkoper. Als de transactie fout gaat of de verkoper houdt zich niet aan zijn afspraak, dan kunt u later altijd contact opnemen met de verkoper of eventuele andere stappen ondernemen. Als een verkoper weigerd zijn adres te vertrekken, dan bent u gewaarschuwd! Een verkoper die eerlijk handelt zal geen moeite hebben met het geven van zijn adres.
 • Telefoonnummer
  De telefoon is vaak het makkelijkste en snelste middel om contact te zoeken met de verkoper. Vraag altijd naar het vaste telefoonnummer van de verkoper. Een mobiel nummer is anoniem en moeilijker te achterhalen. Controleer indien mogelijk de naam en het adres in combinatie met een vast telefoonnummer met behulp van de telefoongids (http://www.detelefoongids.nl).
 • E-mail adres
  Een gratis e-mail adres (bijvoorbeeld livemail of gmail) is anoniem. De gegevens van de verkoper zijn niet of nauwelijks te achterhalen. Mocht u om wat voor een reden dan ook alles per e-mail afhandelen, vraag dan naar het vaste e-mailadres van de verkoper (bijvoorbeeld die van de internetprovider zoals @home, Planet, Tiscali etc.).
 • Kwaliteit
  Zorg dat u op de hoogte bent van de kwaliteit van het product dat u wilt kopen. Laat u zich zo gedetailleerd mogelijk informeren over het aan te schaffen product en vraag naar eigenschappen van het artikel die niet in de advertentie staan beschreven. Vraag de verkoper eventueel om aanvullende informatie en extra (hoge resolutie) foto's.
 • Wat biedt de verkoper nog meer aan
  Bekijk op Advertentiegezet.nl wat de verkoper nog meer aanbiedt op de site. Biedt de verkoper veel gewilde artikelen aan (bijvoorbeeld MP3-spelers, laptops, GSM's, digitale camera's e.d.) tegen zeer lage prijzen? Wees dan extra voorzichtig en vertrouw op uw gevoel.
  Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
 • Verzending
  Als u het product niet persoonlijk gaat ophalen bij de verkoper, maak dan duidelijke afspraken over de verzending en eventuele transport- en verzekeringskosten. Meer informatie over postzendingen kunt u vinden op de website van TNT Post.

Financiele Tips

 • Betaling
  Bij grote bedragen is het de moeite waard om bij de verkoper langs te gaan en het product persoonlijk te inspecteren. Als u het product niet persoonlijk gaat ophalen en direct contant gaat betalen aan de verkoper, maak dan duidelijke afspraken over de prijs van het product en de betaling. Is de afgesproken prijs inclusief verzendkosten en eventuele transport- en verzekeringskosten? Maak nooit grote bedragen over naar iemand die u niet kent, hoe betrouwbaar de verkoper ook overkomt. U kunt ook proberen afspraken te maken met de verkoper om een gedeelte vooraf te betalen en het restant van het bedrag bij of na levering. Op deze manier deelt u het risico.
 • Contant
  De veiligste manier om te betalen is contant aan de verkoper. Stuur nooit contant geld op per post.
 • Giro/bank
  Betalen via bank of giro brengen een bepaald risico met zich mee. U betaalt immers voor een product dat u nog niet op juistheid heeft kunnen controleren en nog niet in huis heeft. Gebruik deze betaaloptie daarom alleen als u de verkoper vertrouwt. U kunt uw geld later niet meer terug laten storten op uw rekening (storneren).
 • PayPal
  PayPal is een eenvoudige, snelle en veilige manier om geld over te maken. PayPal maakt gebruik van e-mailadressen om de verzender en ontvanger van een betaling te identificeren. De betaling gebeurt via de PayPal-account van de koper en komt terecht op de PayPal-account van de verkoper. Geen van beide partijen hoeft dus persoonlijke of financiele gegevens aan de andere partij te verstrekken om de betaling uit te voeren.
 • Rembours
  Een rembourszending heeft als nadeel dat u niet de mogelijkheid heeft om de goederen voor betaling te bekijken. Pas als u heeft betaald aan de postbode kunt u pas zien wat u ontvangt. Gebruik rembours alleen als u de verkoper vertrouwt. Mocht u twijfelen aan de authenticiteit van de postbode, vraag dan naar zijn/haar legitimatie. Mocht de postbode deze niet kunnen overleggen, betaal dan niet.
 • Western Union, MoneyGram en HSBC bank
  Wij adviseren u geen gebruik te maken van betaalmethoden die niet geschikt zijn voor internettransacties met onbekenden, bijvoorbeeld Western Union Bank, MoneyGram en de HSBC Bank. Informatie over deze betaalopties kunt u vinden op de betreffende sites.
 • Tot Slot
  Wees extra alert in de volgende gevallen: De vraagprijs van het product zeer laag is: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. De adverteerder in gebrekkig Engels schrijft en gebruik maakt van e-mail adressen van bijvoorbeeld yahoo.com, yahoo.co.uk, lycos.nl. De verkoper in het buitenland woont. De verkoper voorstelt gebruik te maken van een betaalmethode die niet geschikt is voor internettransacties met onbekenden.